Σχετικά με εμάς

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, που συνεργάζονται και ενεργούν συντονισμένα, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις κοινές μας προκλήσεις.

Τα παραδοσιακά κόμματα έχουν φτάσει στα όριά τους. Για να βρεθούμε απέναντι στον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό, χρειαζόμαστε ένα κοινό πολιτικό χώρο για όλους τους πραγματιστές και προοδευτικούς Ευρωπαίους.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Volt: το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα.

Προσπαθούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλλάξουν τις πολιτικές και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της Ευρώπης.

Θέτουμε τα απαραίτητα ερωτήματα και κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των πανευρωπαϊκών προβλημάτων.

Δραστηριοποιούμαστε ήδη σε περισσότερες από 30 χώρες, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να ξανασκεφτούν και να διαμορφώσουν την πολιτική στις πόλεις τους, στα κράτη τους και στην Ευρώπη συνολικά.

Είμαστε ένα πανευρωπαϊκό, πραγματιστικό και προοδευτικό κίνημα. Προωθούμε τη διαφορετικότητα, και την ίδια στιγμή ερχόμαστε μαζί, λόγω των κοινών μας στόχων και αξιών.

#ΤοΜέλλονMadeInEurope

Ενωμένη Κύπρος, σε μια ενωμένη Ευρώπη

Το Βολτ Κύπρος είναι εδώ για να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη και σημαντική προσπάθεια. Η ίδρυση του κυπριακού Volt προέρχεται από τη συνεργασία ενεργών πολιτών και πολιτικών οργανώσεων, στη βάση των κοινών τους αρχών και αξιών: του ευρωπαϊσμού, του δικοινοτισμού, και του εκσυγχρονισμού.

Η μεγάλη μας προτεραιότητα αφορά την επίλυση του Κυπριακού και την ομοσπονδιακή μετεξέλιξη της χώρας μας. Θεωρούμε πως τα φαινόμενα της διαπλοκής, της νομής των προνομίων, της ατελούς δημοκρατίας και του εθνικισμού, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη διαιώνιση του εθνικού μας προβλήματος.

Στοχεύουμε στον τερματισμό της στρατιωτικοποίησης και της διαίρεσης, στην μεταρρύθμιση και τη διαφάνεια των πολιτειακών θεσμών, και στην ενότητα του τόπου και των ανθρώπων του, σε μια ενωμένη, δημοκρατική και ισχυρή Ευρώπη.

Εργαζόμαστε για μια ενωμένη, ομοσπονδιακή Ευρώπη, όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας δημοκρατικά, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή, υπεύθυνη και διάφανη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση, που να ενεργεί προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, και στην οικοδόμηση μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Εργαζόμαστε για ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την εξουσία να προτείνει νέους νόμους και να εκλέγει ένα Ευρωπαίο Πρωθυπουργό, ο οποίος θα λογοδοτεί ενώπιον όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε την Ευρώπη ώστε να εξελιχθεί σε μια κοινωνία όπου επιτυγχάνονται τα υψηλότερα πρότυπα ανθρώπινης, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Είναι ώρα για αλλαγή! Μαζί δημιουργούμε το νέο ευρωπαϊκό μας μέλλον. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας!

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε τη δική μας πολιτική παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024.

Το Volt συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2019 για πρώτη φορά, με μια πανευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία και ένα πανευρωπαϊκό εκλογικό πρόγραμμα. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε! Μέχρι τώρα, περισσότεροι από 100 Volters μας εκπροσωπούν σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οδηγούμε με το παράδειγμα μας: την προώθηση της ιδέας για μια ενωμένη, δημοκρατική, ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Το σχέδιό μας για μια καλύτερη Ευρώπη

Βοηθήστε μας να κάνουμε τη διαφορά!

Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στο κίνημα του Volt;

Είμαστε πάντα πρόθυμοι να υποδεχόμαστε νέους ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν τα κοινά μας οράματα.

Μην περιμένετε άλλο, ελάτε μαζί μας!