Απαιτούμε την προστασία των περιοχών Natura 2000

PRESSVIEWS

Volt Cyprus

3/27/20241 λεπτά ανάγνωσης

Το Βολτ εκφράζει την έντονη του ανησυχία και δυσφορία για την παράνομη ανέγερση μονής στο Κάβο Γκρέκο, σε μια περιοχή ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους και προστασίας.

Είναι απαράδεκτο η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου να προχωρά σε αυθαίρετες κατασκευαστικές εργασίες, αγνοώντας τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες και τους κανόνες πολεοδομικής ανάπτυξης. Η ανοχή του Δήμου Αγίας Νάπας, ως αρμόδιας πολεοδομικής αρχής, στην παράνομη δραστηριότητα, είναι επίσης ανησυχητική.

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο Κάβο Γκρέκο, μιας περιοχής ενταγμένης στο Δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στην οικολογική ισορροπία και βιοποικιλότητα. Η ανέγερση της μονής, μάλιστα, σε περίκλειστο τεμάχιο εντός του Κρατικού Δάσους Αγίας Νάπας και του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προστατευτικές διατάξεις που διέπουν την περιοχή.

Καλούμε την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου να τερματίσει άμεσα τις παράνομες εργασίες και να σεβαστεί το περιβάλλον και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες. Παράλληλα, περιμένουμε από τον Δήμο Αγίας Νάπας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν την τήρηση της νομοθεσίας.