Υποψήφιοι/ες Δημοτικοί Συμβούλοι Αμμοχώστου

Γιώτα Αυξεντίου

Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμμοχώστου

Η Γιώτα Αυξεντίου-Ιωαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας στο Βαρώσι, και μέχρι την εισβολή, φοιτούσε στο Γυμνάσιο Θηλέων.
Κατέχει πτυχίο B.A.(Hons) στη Ψυχολογία (1978-1982) από το Middlesex Polytechnic του Λονδίνου, και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το CIIM (1994-1996).

Στηρίζει, με την υποψηφιότητα της, το ΒΟΛΤ γιατί είναι η μόνη καθαρή πολιτική δύναμη του τόπου, που δεν κουβαλά βαρίδια του παρελθόντος και που δίνει, με ισοτιμία και αξιοπρέπεια, βήμα στους νέους ανθρώπους της Κύπρου για να συμμετάσχουν στο χτίσιμο του δικού τους μέλλοντος, διασφαλίζοντας την επιστροφή σε μία Αμμόχωστο ειρηνική και πολλά υποσχόμενη.

Αυγή Φραγκοπούλου

Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμμοχώστου

Η Αυγή γεννήθηκε και μεγαλωσε μέχρι τα 15 της στην Αμμόχωστο όπου μετά την τουρκική εισβολή όλη η οικογένεια πήγε στο Λονδίνο. Έμεινε εκει 9 χρόνια και σπούδασε BSc (Honours) Mathematics for Business στο Middlesex Polytechnic και μετά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά στο London School of Economics & Political Science (LSE).

Αρθρογραφεί για την πόλη της καρδιάς της Αμμόχωστο και όπως συχνά λέει "δεν είμαι φάντασμα και η πόλη μου δεν είναι μια πόλη φάντασμα". Η Αμμόχωστος έβαλε την Κύπρο στον Παγκόσμιο Χάρτη δια μέσω των αιώνων και δεν θα την αφήσουμε να χαθεί, θα την διεκδικούμε μέχρι την τελευταία μας πνοή κτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με τα υγειή στοιχεία των Τουρκοκυπρίων.

Σώτος Σύζινος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμμοχώστου

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και έζησε εκεί μέχρι την καταστροφή τού 1974. Στη συνέχεια, όπως χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες, κατοίκησε με την οικογένεια του στη Λάρνακα και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και από το 1989 εργάζεται ως ιδιώτης οδοντίατρος στη Δερύνεια. Είναι μέλος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου και του Τοπικού Οδοντιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου, στο ΔΣ του οποίου υπήρξε μέλος για δύο συνεχόμενες θητείες.

Ζει και αναπνέει για τη μέρα της επιστροφής στην Αμμόχωστο και τη λύση του Κυπριακού.

Βάσος Οικονόμου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμμοχώστου

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1951.

Είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά του γνωστού για την προσφορά του στην Αμμόχωστο Θεόδωρου Β. Οικονόμου,που υπηρέτησε την πόλη του για 40 χρόνια από τη θέση του Δημοτικού Γραμματέα.

Αποφοίτησε από το Α΄ Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και μετά την στρατιωτική του θητεία τα πέτρινα χρόνια της Ελληνικής Χούντας, το 1970 μετέβη στη τότε Τσεχοσλοβακία για σπουδές στην ιατρική

Από το 1982 είναι εγκατεστημένος στη Λάρνακα και ασκεί Παθολογία και Καρδιολογία.