Διαρροή στον υπόκοσμο

PRESS

Volt Cyprus

3/26/20241 λεπτά ανάγνωσης

Αν δεν ειδοποιήσει τηλεφωνικώς τους εγκληματίες για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις των ερευνών της εναντίον τους, στέλνει διαβαθμισμένα και εμπιστευτικά έγγραφα περιγράφοντας με πάσα λεπτομέρεια τις επιχειρήσεις και τις αποστολές της. Έτσι λειτουργεί σήμερα η Κυπριακή Αστυνομία.

Αν το ζήτημα δεν ήταν τραγικό, θα ήταν σενάριο επιτυχημένης κωμωδίας. Γκανγκστερικές δολοφονίες σε πολυσύχναστα μέρη, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι, χάος με τη βία στα γήπεδα, ανομία και αυθαιρεσία σε κάθε επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο που η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της Αστυνομίας και γενικά των αρχών ασφαλείας, έχει καταρρακωθεί. Ένας θεσμός που τάχθηκε να υπηρετεί την δημόσια ασφάλεια, τείνει να προκαλεί ανασφάλεια.

Το Βολτ απαιτεί να τεθούν σε άμεση διαθεσιμότητα όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της διαρροής του εγγράφου και πλήρη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της διοικητικής έρευνας. Η ατιμωρησία στον τόπο μας είναι βασικό συστατικό της ανομίας, της αυθαιρεσίας, της διαπλοκής και της έλλειψης ασφάλειας. Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός των Αρχών Ασφαλείας, η σωστή στελέχωση, η κατάλληλη εκπαίδευση και η αποδοτική αξιοποίηση του δυναμικού της Αστυνομίας, έτσι ώστε κάθε πολίτης να απολαμβάνει τα αγαθά της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας.