Το Βολτ ζητά πλήρη διερεύνηση των έργων και ημερών του Νίκου Αναστασιάδη

PRESS

Volt Cyprus

4/2/20241 λεπτά ανάγνωσης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Βολτ Μακάριος Δρουσιώτης, παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον της ειδικής ερευνητικής ομάδας που συστάθηκε με εντολή της Αρχής Κατά της Διαφθοράς σχετικά με την διερεύνηση των όσων καταγράφει στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, θα προχωρήσει σε σειρά καταθέσεων τις επόμενες μέρες, παραθέτοντας στοιχεία και γεγονότα γύρω από τα όσα περιγράφει στο βιβλίο του.

Θυμίζουμε πως η σειρά των βιβλίων του Μ. Δρουσιώτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς οι πολίτες για πρώτη φορά ήρθαν αντιμέτωποι με μαρτυρίες και πληροφορίες οι οποίες παραπέμπουν σε παιχνίδια εξουσίας, δολοπλοκίες και πιθανές παράνομες ενέργειες.

Τα έργα και οι ημέρες του τέως προέδρου Νίκου Αναστασιάδη έχουν ήδη κριθεί πολιτικά, με τα τόσα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την χώρα. Παρόλα αυτά, θα περάσουν για άλλη μια φορά από το κόσκινο μίας ακόμα ερευνητικής ομάδας. Είναι η τρίτη ερευνητική ομάδα που θα προσπαθήσει να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την δεκαετή περίοδο διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Οι άλλες δύο είχαν καταγράψει τις πιθανές παραβάσεις και παρατυπίες αλλά ουδείς οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Μία περίοδος όπου το αίσθημα δικαίου του πολιτών είχε καταρρακωθεί αλλά και η φήμη της χώρας είχε πιάσει πάτο αφού η Κύπρος είχε διασυρθεί διεθνώς εξαιτίας της παραχώρησης διαβατηρίων σε καταζητούμενους, σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα προερχόμενα από αυταρχικά καθεστώτα καθώς και από υποθέσεις φερόμενης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Βολτ δεν ζητά πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, την απαιτεί. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι και γιατί οδήγησαν τη χώρα σε διασυρμό. Ποιοι και πως πλούτισαν από τα φαινόμενα διαφθοράς που μέχρι σήμερα ψαλιδίζουν την κοινωνική ευημερία. Η Δικαιοσύνη, οφείλει να πράξει το καθήκον της για το καλό της δημοκρατίας και της κοινωνίας.